Deventer op Stelten

Deventer Op Stelten.

Deventer Op Stelten is zonder twijfel één van de grootste en toonaangevendste openluchttheater festivals in Nederland. Met een groot opgezet programma met meer dan 100 nationale en internationale voorstellingen, variërend van grootschalige spektakels tot intieme optredens, biedt dit festival voor elk wat wils.

Het festival heeft zich gevestigd als een belangrijk cultureel, sociaal en economisch evenement in de stad Deventer en de omliggende regio. Het trekt bezoekers van over de hele wereld en is daarmee een belangrijk onderdeel van de levendige cultuur van Deventer geworden.

Ervaar de levendige cultuur van Deventer

Het Deventer Op Stelten festival vindt elk jaar weer in juli plaats en is een langverwacht evenement dat de straten van de historische stad volop tot leven brengt met vele muzikanten, artiesten en kunstenaars uit heel Europa. Het is een bijzondere gelegenheid om je in de bijzonder levendige cultuur van Deventer onder te dompelen terwijl je tegelijkertijd geniet van live muziek en andere entertainment.

Al meer dan 25 jaar is Deventer Op Stelten een cultureel evenement van uitzonderlijke kwaliteit dat je zeker niet mag missen. Het mooiste van alles is echter dat het ook nog eens gratis is en voor iedereen toegankelijk! Het is dan ook geen verrassing dat het festival elk jaar meer dan 120.000 bezoekers trekt, die de feestelijke sfeer van de historische binnenstad en omgeving komen proeven.

Een festival voor uiteenlopende doelgroepen

Het Deventer Op Stelten festival is een spectaculair evenement dat zich richt op twee verschillende soorten publiek. De eerste groep kijkers zijn degenen die graag iets spectaculairs en vermakelijks willen zien. Dit terwijl de tweede groep bezoekers is geïnteresseerd in een meer ingetogen en intieme selectie van voorstellingen.

De stad Deventer heeft gelukkig een overvloed aan monumentale pleinen, parken, straten, kerken en kleinere locaties die een groot publiek kunnen herbergen. Dit betekent dat iedereen kan genieten van de vele voorstellingen die worden aangeboden, ongeacht hun interesses. Het festival kan zo het beste van het Europese openluchttheater, circus- en dansacts laten zien.

Een top festival met een zeer gevarieerd programma

Deventer Op Stelten biedt niet alleen een top platform voor gerenommeerde (internationale) theatergezelschappen en producties, maar ook een perfect openluchtpodium voor veel nieuwe en opkomende artiesten plus gezelschappen.

Het Deventer Op Stelten festival debuteerde aanvankelijk in 1997 met steltheatervoorstellingen. Maar het is in de loop der jaren uitgebreid met openluchttheater, beeldende kunst, performances, circus theater en dans.

Dit behoorlijk gevarieerde programma onderscheidt het ook zeker van andere festivals. Want het biedt zo zowel grootse, humoristische en meeslepende acts die zich hoog boven het publiek ontvouwen, tot zeer subtiel, ontroerend en intiem in de kleinere voorstellingen.

Deventer Op Stelten in 2024

Dankzij de steun van het Fonds Podiumkunsten en de Provincie Overijssel blijft Deventer Op Stelten ook in 2024 weer gratis het allerbeste van het Europese openluchttheater presenteren. Georganiseerd door Events DEVENTer zal het volgende internationaal buiten theaterfestival Deventer Op Stelten op vrijdag 12 t/m zondag 14 juli 2024 in de Deventer binnenstad plaatsvinden.

Meer informatie over dit onvergetelijke evenement vind je op: www.deventeropstelten.nl.

Het Deventer Op Stelten festival is een cultureel evenement dat je echt niet wilt missen. Dus als het eenmaal zover is, moet je zonder twijfel vroeg arriveren, want de toegangsplaatsen zijn beperkt. Onthoud bovendien dat je voor sommige voorstellingen ook een kaartje nodig hebt.

Dus markeer je agenda nu gelijk en maak je alvast klaar voor een ongelooflijk evenement dat zeker een blijvende indruk achterlaat bij iedereen die het bijwoont!